Limousineservice

Limousineservice

När man ska ha en riktigt minnesvärd fest, affärsresa, sightseeing eller transfer, kan det kännas lyxigt att unna sig att hyra en limousin! En limousin kan man hyra vid till exempel en svensexa, möhippa eller vid ett annat speciellt tillfälle. Att åka limousine andas lyx och för tankarna till Hollywood och röda mattan.

Interiör och funktion

En limousine körs av en rutinerad chaufför och här i Europa gäller endast B-körkort om bilen väger maximalt 3500 kg och kan ta cirka 8 personer. Väger limousinen mer, upp till 7500 kg, krävs det ett lastbilskörkort. En limousine är utformad så att hjulbasen är längre och man har både möbler med sovplats, eller till exempel en liten minibar. Ofta är limousiner utrustade med en exklusiv interiör både med snygg belysning och exklusiva detaljer av hög kvalitet. Bilfönsterna är tonade så att man inte har någon insyn och det brukar finnas en ett fönster mellan chaufför och resenär som går att öppna och stänga. Det finns många olika modeller av limousiner med alla tänkbara, kreativa utseenden och funktioner. Fördelen med att hyra en limousine, är att man får all service på plats och behöver inte köra själv. Vill man ändå köra en bil själv och köpa ett fordon med hög kvalitet, då är en snygg suv ett smart val.

När uppfanns limousinen och varför?

För att ett fordon ska kunna kallas limousine, ska bilen vara lång och har en interiör som ska skapa trivsel för kunder, samt ha en inkluderad service som chaufför. Redan i början av 1900-talet började de första limousinerna att produceras i USA. Personen som skapad den första limousinen hette Henry Leland som sedan startade företaget Cadillac och år 1917 skapade han företaget Lincoln. Endast de mest exklusiva bilarna på den tiden gick under namnet Lincoln . Dessa limousiner eller Lincoln-bilar användes sedan av presidenter i 60 år framåt i tiden genom historien.

När man hyr en limousine till olika festliga tillfällen, finns det många fördelar. Man blir upphämtad på en bestämd plats och behöver inte köra själv. Har man gott om pengar eller arbetar inom ett företag som ger limousineservice till sin anställde chef, är det en fantastisk vardagslyx som kan vara få förunnat. Det är även roligt att kunna överraska till exempel sina vänner på svensexan eller till möhippan men en exklusiv limousine! Då en limousine ofta är utrustad med både minibar och häftig belysning, kan festen starta redan i bilen! Resan blir bekväm och man kan åka både längre eller kortare sträckor, allt efter önskemål och överenskommelse med uthyrningsföretaget. Det kan även vara väl värt att unna sig lyxen med en limousine till och från bröllopet, en dag som man ska minnas för livet.

nt-forester