Lagerautomation och limosinleveranser

Lagerautomation och limosinleveranser

Vad är lagerautomation och varför ger det en så stor fördel?

Antalet paket i omlopp ökade när e-handeln tog fart. För att det inte ska bli stopp i logistikleden har det blivit viktigt att utveckla system som gör att allt flyter snabbt och smidigt. Lagerautomation förbättrar processer och effektiviserar hanteringen runt momenten i kedjan, vilket blir mer lönsamt.

Toppa med limosinservice

Lagerautomation innebär att hanteringen hela vägen från order till plock, pack och förslutning samt transportering sker automatiserat. Detta underlättar människors arbete. Att automatisera lagerhanteringen är kritiskt för att kunna bygga en konkurrenskraftig affärsmodell om du har ett e-handelsföretag.

I andra ändan, när paketet ska levereras till mottagaren, finns det förstås även riktigt exklusiva leveranstyper att toppa med – som limosinservice. När du har en speciell leverans som ska vara exklusiv eller till ett speciellt ändamål kan den levereras i limosin – detta kan uppfattas mycket attraktivt av exempelvis en ny kund. Kronlimo kan enkelt och exklusivt lösa detta.

Professionell partner

De e-handelsföretag som samverkar med professionella partners får onekligen marknadsfördelar. Idag vill ingen vänta på sitt paket. Majoriteten av e-handelsföretag skickar ut det samma dag som beställningen görs.

Så vem ska man välja att samverka med? Branschen är ett smörgåsbord med företag och höga priser. Flera företag har specialiserat sig på automatisering, där ett av företagen i täten är det innovativa https://www.e-motions.se/ som skapar mycket effektiva system. e-Motions supportrar både små och stora e-handelsföretag och kan automatisera hela eller delar av flödet.

Helhetslösningen från e-Motions

På https://www.e-motions.se/ presenteras olika tjänster samt helhetslösningen för hur du ska ta din verksamhet till en högre nivå. e-Motions är en totalpartner inom automation som du både kan använda som rådgivare eller samtalspartner – eller för att ta fram en effektiv lösning för din logistik.

Bland annat finns en ny packmaskin med ett välbeprövat koncept där man använder cold-seal. Detta emballage har en utsida av wellpapp och ett mellanskikt av icke-aktiverat klister som blir aktivt vid tryck mot det. På detta sätt sparar e-handlaren kostnader för dyra packmaskiner. Epitetet “eco-friendly” har prioriterats. Varje paket är 100 % återvinningsbart eftersom de bara innehåller wellpapp – värmelementen, oljorna och filtren som annars stör miljön är borttagna. DWS-systemet är själva hjärnfunktionen i helhetslösningen, här finns ett IoT-stöd i mjukvara där vikt och annan information sänds till och från de olika systemen så att all data är kontrollerad.

Det finns flera fina finesser som man kan läsa mera om på https://www.e-motions.se/.

nt-forester